ZWANGERSCHAPSYOGA


Lieve aanstaande mama,


Proficiat met je zwangerschap! Nog even en dan is het zover. Eén van de meest bijzondere momenten uit je leven: Je gaat bevallen van je kindje!

Nieuw leven, dat negen maanden lang in jouw heeft gezeten, bewogen, is gegroeid en ontwikkeld. Jij bent mee aan het groeien en ontwikkelen en jouw prachtige lichaam heeft nogal wat te verduren soms tijdens dit proces.

Oh wat verdien jij een momentje voor jezelf in week, vind je niet? Met online zwangerschapsyoga van Yoga Gwen, kom je helemaal tot rust en bij jezelf.


PLAATS & TIJD
  • 13:00 uur Live via Zoom

Na afloop van de les krijg je de link naar Zoom, zodat je op je eigen tijd de les nog een maand lang terug kan kijken.

YOGA-OEFENINGEN

Het is fijn om je fysiek, mentaal en emotioneel goed voor te bereiden op deze bijzondere dag, door middel van zwangerschapsyoga. Door Yoga-oefeningen te doen wordt je bewuster van je lichaam en leer je om je lichaam te versterken en te ontspannen. Dit is nu fijn, maar zal je ook ondersteunen tijdens je arbeid en erna. Meer bewustzijn van je lichaam draagt bij aan meer zelfvertrouwen.

ADEMHALINGSOEFINGEN

Adem is leven. Leven begint en eindigt met een ademhaling. Als er iets is wat ik geleerd heb van mijn eigen bevalling is het wel dat ik heel erg dankbaar ben voor het beheersen van bepaalde ademhalingstechnieken die mij door de verschillende fases van de bevalling hebben geholpen. Tijdens de zwangerschapsyoga leer je bewust te ademen wat zorgt voor ontspanning en ondersteuning nu, tijdens de arbeid en als je kindje er is om hem/haar te kalmeren.

AFFIRMATIES VOOR ZELFVERTROUWEN

Ik geloof dat de juiste mindset je door alle situaties in je leven kan helpen. Door jezelf bepaalde overtuigingen eigen te maken door middel van affirmaties regelmatig te herhalen, creëer je zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen ondersteunt jouw oerkracht die vrij komt tijdens het baren van je kindje. Tijdens de zwangerschapsyoga leer je krachtige affirmaties gericht op jouw bevalling.

(ZELF-)MASSAGE

Jouw prachtige, veranderende lichaam kan wel wat TLC (tender, love, care) gebruiken, is het niet? Graag leer ik jou massagetechnieken die je zelf kan doen of die je kan leren aan je (bevallings)partner. Het voordeel van zelfmassage is dat je zelf de druk kan bepalen en jij goed voelt waar in je lichaam je het fijn vindt om aangeraakt te worden. Ook tijdens de arbeid kan het fijn zijn om gemasseerd te worden. Door zelf vooraf al wat te oefenen kun je tijdens de bevalling beter aangeven wat jij prettig vindt en wat jij nodig hebt.

MEDITATIE & MANTRA


Door stil te zijn in een meditatieve staat en je aandacht te richten op je kleintje, kun je contact maken met je kindje en je liefde naar hem/haar sturen. Tijdens mijn eigen zwangerschap heb ik een liedje/mantra geschreven, speciaal voor het kleine wondertje dat in mijn buik groeide. Door dit te zingen of hiernaar te luisteren groeide de liefde meer en meer en voelde ik de verbondenheid met mijn kleintje steeds sterker. Graag leer ik je hoe jij contact kunt maken met jouw wondertje.

Ik kijk ernaar naar uit om met jou te verbinden. Je kunt hier de reeks voor februari in één keer aanschaffen voor €50,- of een losse les boeken voor €15,-. Kom je via een vroedvrouw of een kinesist? Vermeld deze dan in de opmerkingen bij het boeken van je les(sen).

Tot snel op de mat!

Liefs, Yoga Mama Gwen