Yoga Gwen in België en Nederland

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Rooster Yoga Gwen Antwerpen ” color=”primary” size=”lg” i_icon_fontawesome=”fa fa-calendar” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnotes%2Fyoga-gwen%2Frooster-yoga-gwen-antwerpen%2F650834398598590%2F|title:Rooster%20|target:%20_blank|”][vc_column_text]

Mijn doel is om mensen het beste uit zichzelf te laten halen en te begeleiden in hun pad en zoektocht naar geluk, gezondheid en vrijheid. Op dit moment ben ik in Antwerpen en ben ik beschikbaar in Nederland en België voor groepslessen, privélessen, Thaise massage en coaching en therapie.

Wat bied ik aan: 

Pranayama

Adem is leven en alle oefeningen beginnen met de juiste manier van ademhalen. Prana betekend levensenergie en yama betekend het controleren van deze energie. Met ademhalingsoefeningen kunnen we de longcapaciteit vergroten, de hartslag controleren, het lichaam stimuleren om afvalstoffen af te stoten, maar ook de geest tot rust brengen en zelfs de hormoonhuishouding in balans krijgen. Elke yogales begin en/of eindig ik met enkele ademhalingsoefeningen.

 

Asana

Klassikaal geef ik les in Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Vinyasa Yoga en Yin Yoga.

Hatha

Hatha Yoga is de basis van alle yoga, waarbij allereerst uitgegaan wordt van het loswerken van gewrichten en drukpunten waar blokkades kunnen ontstaan. De basis zijn simpele ‘asana’s’ of poses waarbij het lichaam gestimuleerd wordt om zich te rekken en strekken, maar ook te versterken zodat de energie vrij kan stromen en het lichaam klaar is om ‘zwaardere’ poses aan te kunnen. Het doel van de poses is om het lichaam voor te bereiden door te versterken en te openen zodat je zonder pijn een lange tijd stil kunt blijven zitten om te mediteren. Alle poses hebben voordelen voor de mentale en fysieke gezondheid indien goed uitgevoerd. Alle bewegingen worden gedaan op de in en uitademing, waarbij de focus ligt op de aanspanning en ontspanning van het lichaam. Deze vorm van yoga is geschikt voor alle niveaus.

Ashtanga Vinyasa

Ashtanga Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij er een vaste serie poses wordt gedaan in een vaste volgorde, genaamd de Primary Serie. De poses worden gedaan in een flow of de ademhaling met de focus op vaste punten genaamd dristi’s. Ashtanga Vinyasa Yoga is een fantastische oefenvorm om een gezond en sterk lichaam te krijgen en te houden. De effecten zijn na een aantal lessen al merkbaar, je voelt je fitter, kalmer en energieker. Je lichaam krijgt een souplesse die het nog niet eerder heeft gehad. De houdingen geven ruimte in je lichaam doordat er meer soepelheid in de gewrichten, pezen, banden en spieren komt. Deze vorm van yoga is geschikt voor mensen met enige ervaring met yoga aangezien de poses krachtig en dynamisch zijn.

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de bewegingen langzaam zijn en de meeste poses zittend of liggend worden uitgevoerd. Desalniettemin kan dit een intense werking hebben omdat de poses voor een langere tijd worden aangehouden zodat we dieper in de lagen van het lichaam kunnen rijken, zoals het bindweefsel. Verder stimuleert dit de regeneratie van witte bloedcellen in het lichaam en opent het de blokkades die dieper liggen dan alleen de spiergroepen die worden bereikt met dynamischere vormen van yoga. Deze stijl is zeer geschikt voor actieve mensen die veel aan sport doen, omdat het dient als tegenhanger van de aanspanning van de grote spiermassa, maar ook voor beginners en mensen die veel zittend werk doen is dit een zeer geschikte vorm van yoga.

 

Meditatie, ontspanning en Yoga Nidra

Meditatie begint met concentratie. In een staat van meditatie zijn er geen gedachten in je hoofd en ben je volledig verbonden met jeZELF. De enige die jouw gedachten kan stoppen ben jezelf en dit begint met de concentratie en bewustzijn van jezelf. Er zijn verschillende technieken en oefeningen die als voorbereiding functioneren op een staat van meditatie. Deze technieken helpen je om jezelf te ‘reinigen’ en voor te bereiden op de concentratie en uiteindelijke meditatie. Yoga Nidra is hier een vorm van waarbij je begeleid wordt in een staat van zijn waarbij je lichaam slaapt en je gedachten volledig actief zijn. Dit is een diepe ontspanning waarbij je bewust kunt worden van je onderbewustzijn, waarbij diepe levensvragen beantwoord kunnen worden.

 

Thai massage

Thaise massage is een actieve massage met losse, katoenen kleding aan, op een mat op de grond. Met de Thaise massage werk ik op de energielijnen, oftewel de Sen-lijnen in het lichaam om blokkades te verwijderen die ontstaan door stress, fysieke pijn, geblokkeerde emoties of trauma’s. Door de energielijnen vrij te maken van blokkades kan de energie vrij stromen in het lichaam en kan het lichaam zichzelf genezen.

Dit is te vergelijken met de Chinese medicijnleer waar de energielijnen de meridianen worden genoemd en de energie wordt Chi genoemd. In de Indiase gezondheidsleer ofwel Ayurveda, noemt men de energielijnen Nadi’s en de energie is Prana. Thaise massage is te vergelijken met Yoga zonder zelf actief het lichaam te bewegen.

Met de Thaise massage worden drukpunten geraakt die de energie stimuleren om vrij te stromen. Verder worden er bewegingen gemaakt om het lichaam te rekken en te strekken waardoor de bloedsomloop bevorderd en afvalstoffen het lichaam uit worden gedreven.

Ik ben gespecialiseerd in extreme stretching, Ayurvedische drukpunten en therapeutische massage.

 

Coaching en Therapie

In mijn carrière als marketeer en bankier heb ik veel te maken gehad met stres en depressie. Ik weet als geen ander hoe dit invloed kan hebben op je lichaam, op je eigen leven en op het leven van de mensen om je heen. De stres in je lichaam kan zich manifesteren in heftige fysieke klachten die je functioneren in het dagelijks leven belemmeren. Door erachter te komen waar de stres vandaan komt, kun je deze klachten voorkomen. Ik kan helpen om beter naar je eigen lichaam te luisteren en te ontspannen als deze klachten opkomen. Dit door bepaalde vragen te stellen en het lichaam te onderzoeken op blokkades en deze vervolgens te behandelen met Thaise massage therapie en yoga- en ontspanningsoefeningen. Samen kunnen we dan een plan van aanpak om jou een gelukkig en vrij mens te maken met lust voor het leven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]