1-op-1 Retraite

 

“ZEN met YOGAGWEN”

Trek je terug, kom thuis bij jezelf en laat je volledig onderdompelen in rust, ontspanning en plezier

Ervaar de kracht van thuiskomen in je eigen lichaam

  “Je hoeft alleen maar te ZIJN”

– 

Je leeft in een gehaaste wereld en je hebt het altijd druk.

Je hebt genoeg van het gehaast en verlangt naar rust.

Vertragen. Doen waar jij zin in hebt. Of zelfs helemaal niks.

Lanterfanten noem ik dat. Op je gemak lanterfanten…

 

“Door te vertragen ontstaat er ruimte om meer verbondenheid te voelen met je lichaam, met je omgeving, met de natuur en alles en iedereen om je heen.”

– Yoga Gwen

Koningin Lanterfanten

De kunst van het niets doen…

“Hoe ben jij altijd zo ZEN, Gwen?”

Deze vraag kreeg ik van een vriendin. Mijn antwoord: ‘Ik ben heus niet altijd ‘ZEN’, maar ik heb het ‘Lanterfanten’ wel tot een kunst verheven. Ik ben heel goed in niks MOETEN doen. Hierdoor ervaar ik rust en ruimte in mijn dagelijks leven.

Lanterfanten zorgt ervoor dat de ruis verdwijnt, zodat ik helder kan voelen en dicht bij mezelf kom.

Het wakkert mijn creatieve energie aan, zodat ik veel goede ideeën krijg en deze vanuit flow tot uiting kan brengen.

Zo doe ik de dagelijkse dingen niet omdat het moet, maar met plezier, omdat ik er heel veel zin in heb om te doen!

 

 

Het roer om

Van Bankier naar Yogadocent

Hoe een burn-out als zegen uit de hemel kwam

Voordat Gwen yogales gaf, had zij een goedbetaalde baan als zakelijk adviseur bij een grote Nederlandse bank. Ze had het altijd druk en ze was altijd bezig. 

Naast haar veeleisende baan had ze een druk sociaal leven en veel uiteenlopende, tijdrovende hobby’s. Er was dus weinig tijd voor rust en ze ging vaak over haar grenzen heen.

In mei 2014 veranderde alles. De drukte eiste haar tol met een burn-out tot gevolg. Gwen werd letterlijk tot stilstand geroepen door haar lichaam. Ze kon niet meer, ze was op.

Ze besloot om het roer om te gooien, alles achter zich te laten en alleen met haar backpack door Azië te trekken. Tijdens deze intense reizen heeft ze geleerd hoe belangrijk het is om te vertragen en af en toe even helemaal niets te doen.

“Op reis leefde ik heel basic, in de natuur, met weinig luxe.

Ik hoefde niets te doen en nam elke dag zoals ze kwam.

Hierdoor kreeg ik de klop van het bestaan terug te pakken en voelde ik mij weer volledig opgeladen en terug bij mezelf.”

 

Op deze foto is Gwen in 2015 aan het lanterfanten, voor haar bamboe hutje op het strand, op het eiland Koh Lanta, in Thailand. 

Heb jij behoefte aan rust?

Voel je lichamelijke spanningen en zou je graag je lichaam leren ontspannen?

Ben je toe aan een dag helemaal speciaal voor jou, gericht op jouw transformatie?

Ben jij klaar om geïnspireerd te worden hoe jij vrij, gezond en gelukkig kunt leven?

Gun jezelf me-time en wordt ZEN met Yoga Gwen

Waar heb jij nu behoefte aan? 

Kom volledig tot rust en bij jezelf met yoga, meditatie, een deugd-doende massage, creatieve mindset-workshops, een soundhealing, stilte-wandeling, mantra’s, ceremonies en intuïtieve dans. Voed jezelf met heerlijke, gezonde en voedende maaltijden en voel je weer als herboren. 

Yoga & Meditatie

 Zink in je lichaam met fijne Yoga poses. Leer te voelen wat er in je lichaam gebeurd, door bewust te bewegen op de flow van je ademhaling. Yoga betekent ‘Union’.

De yoga-poses, of ‘asana’s’ helpen om je lichaam te openen, flexibel te maken en te versterken. Hierdoor is het lichaam gezonder, maar is het ook makkelijker om een lange tijd stil te zitten, om te kunnen mediteren.

Door te mediteren kom je tot rust en maak je verbinding met jezelf, met je ZIEL.

Mantra & Dans

Mantra’s zingen heeft een diepe meditatieve werking en is zeer bevrijdend voor de stem. Door het herhaaldelijk chanten van helende klanken, verhoog je je vibratie en is er geen ruimte voor gedachtes. Je voelt je ook automatisch goed als je zingt, alsof je je innerlijke glimlach aanwakkert. 

Dansen heeft een zelfde soort werking op je lichaam en geest. Door intuitief te bewegen op muziek, kun je jezelf bevrijden van blokkades op mentaal, fysiek en emotioneel vlak. Hierna voel je je los, vrij en als nieuw. 

 

Massage & Soundhealing

Aanraking is een primaire levensbehoefte van de mens. Dit begint al zodra we geboren worden. Huid-op-huid contact van baby en moeder is cruciaal en zorgt voor hechting, veiligheid en geborgenheid. Ook als volwassen mensen hebben wij behoefte aan huid-op-huid contact. Een massage zorgt voor ontspanning en welzijn van lichaam en geest.

Laat je onderdompelen in de rustgevende klanken en vibraties van de Tibetaanse klankschalen en andere oer-instrumenten. Dit geeft een diep gevoel van herkenning en thuiskomen. De trillingen stimuleren het zelf helend vermogen van het lichaam en kalmeren het zenuwstelsel.

Creatieve workshops

Door in het innerlijke kind in jezelf aan te wakkeren, kun je op spelende wijze ontdekken wat je onderbewustzijn je te vertellen heeft. Op een creatieve manier gaan we onszelf bevrijden van belemmerende overtuigingen en gooien we alle remmen los om zo volledig te gaan stralen.

Zij gingen je voor

  

Eenzame kerst in een zeecontainer

Zat ik daar in mijn eentje in die zeecontainer, zonder iets fatsoenlijks te eten. En dat tijdens de Kerst! Ik voelde me compleet verloren. “Waarom ben ik hier?”

Het antwoord op die vraag ontdekte ik pas maanden later op het strand in Thailand.

Het was eind 2014. Negen maanden daarvoor reed ik nog nietsvermoedend naar het bankkantoor waar ik werkte in mijn witte volkswagen, met mijn chique jurkje met hippe blazer en hoge hakken. Mijn lippen rood gestift, haren netjes in een strakke dot op mijn hoofd en ik rook heerlijk bloemig naar “Envy me” van Gucci. 

Ik had toen niet kunnen bedenken dat ik die Kerst er zo bij zou zitten. In een simpel als huis ingerichte zeecontainer, tussen de paardenstallen van een manege in India. 

Geen warm water uit de kraan, een niet functionerende keuken en een rat die mij dagelijks kwam bezoeken die ik maar André had genoemd…

Knabbelend op wat nootjes en een reep Silky Chocolat, want ik had niks beters in huis. De keuken was niet echt gemaakt om in te koken en boodschappen doen was best een uitdaging als blanke, blonde vrouw in Chennai, een stad waar niet veel toeristen komen. Dit was mijn eerste India ervaring en durfde nog niet goed zelf de straat op. 

Ik gaf paardrijles op de manege en trainde de renpaarden om als lespaard in dressuur en springen te kunnen worden gebruikt. Mijn werkdagen begonnen om 06:00 uur om voor de hitte (40+ graden) al een aantal paarden getraind te kunnen hebben. 

Mijn baas Kishore, een upperclass Indiër was een, op het eerste gezicht, vriendelijke man achterin de 60. Hij was geliefd bij de community en een toonbeeld in zijn wereld. Toen ik er net kwam werken namen, hij en zijn vrouw mij geregeld mee om iets te gaan eten. (Zo ben ik verliefd geworden op de Zuid-Indiase keuken!)

Behalve dus met Kerst en dat had ik niet aan zien komen…

Ze geloofden in het Hindoeïsme, dus deden niet echt aan Kerst en hadden al andere plannen die avond. Ik voelde mij verloren. Alleen en hulpeloos. Ik besef me nu dat zij mij niet enkel meenamen om mij van dienst te zijn, maar gebruikte om hun aanzien te vergroten. 

Ik was diep teleurgesteld en intens verdrietig, had enorme heimwee en twijfelde even sterk aan de keuzes die ik had gemaakt in mijn leven. 

Ik leerde een belangrijke les:

“Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen omstandigheden (en eten). 

Zorg altijd goed voor jezelf en ga niet zitten wachten op een ander. Zorg dat je jouw eigen boontjes kunt doppen (en kopen).” 

Maar hoe kwam ik daar nu terecht, in die container in India?!

In april van dat jaar, op 24 jarige leeftijd, werd mijn goedbetaalde baan als bedrijfsadviseur bij een grote Nederlandse bank me te veel. Ik had veel te veel hooi op mijn vork met, 70-80 uur werk in de week, een druk sociaal leven, wedstrijd rijden met mijn paard Pien en een vriend die ook graag tijd met mij doorbracht. Mijn vlammetje ging uit en ik bleef een aantal maanden thuis. 

Ik voelde dat er iets moest veranderen en besloot alles achter me laten en te gaan reizen. Vriend de deur uit, volkswagen te koop, paard op een pensioen-weide gezet, de huur van mijn leuke herenhuisje opgezegd, spullen verkocht en weggegeven.

1 oktober 2014 vertrok ik met mijn (veel te zware) backpack naar Azië om vervolgens 10 maanden later pas weer in Nederland te landen voor een nieuw visum voor India, om daarna mijn eerste Yoga Teacher training te gaan volgen in Goa. 

Tijdens mijn reizen deed ik, naast interessante baantjes als paardrij-juf, heel veel yoga op retraites en lokale yoga-scholen. Al snel mocht ik lesgeven in yoga, op het strand in Thailand. Toen besefte ik me dat dát is wat ik heb te doen hier op aarde. 

Tijdens mijn eerste training leerde ik over de Chakra’s en dat heeft een wereld voor mij geopend. Ik BEGREEP ineens waarom ik al die jaren zoveel migraine heb gehad. 

Mijn lichaam wilde me gewoon heel graag duidelijk maken dat ik niet op het juiste pad was. Ik negeerde de pijn compleet, nam pijnstilling en slikte de pil om mijn natuurlijke cyclus te onderdrukken. Ik was totaal niet in balans.

Toen ik leerde over Ayurveda en de Chakra’s ben ik volledig geswitcht naar natuurlijk leven volgens mijn eigen ritme. ALTIJD luisteren naar mijn lichaam, mijn behoeftes, maar ook mijn pijn en ongemakken. Het zijn allemaal boodschappers. 

Sindsien heb ik al duizenden mensen, overal in de wereld mogen begeleiden naar die natuurlijke balans en het leren luisteren naar het lichaam. Dit voelt echt als mijn levensmissie, om deze wijsheid van de Chakra’s op een simpele manier te verspreiden, zodat we dit allemaal makkelijk kunnen toepassen in ons dagelijks leven. 

Dat is precies waarom ik de Online Cursus Chakra heb ontwikkeld. 

Hoe meer mensen leven op hun natuurlijke ritme en daarmee luisteren naar het lichaam, hoe lichter en vrijer ze door het leven kunnen bewegen. 

Leven vanuit alignment noemen we dat. Uitlijning van wat voor jou de bedoeling is. 

Iedereen is uniek en elk lichaam heeft op elk moment andere behoeftes. 

Daarom is het zo complex en is er niet één methode of techniek die voor iedereen werkt, behalve als je leert luisteren naar wat jouw lichaam NU nodig heeft. 

Mijn uitnodiging voor jou nu. Luister naar je lichaam en wees lief voor jezelf. 

Namasté

Liefs Gwen

ps. Ik schrijf dit nu op 1e kerstdag, terwijl ik vredig alleen in het heksenhuisje van mijn moeder een kopje warme kruidenthee drink. Genieten van de rust en stilte, want NU weet ik hoe waardevol alleen zijn en de stilte is om mijn Chakra’s te balanceren.

Review Kim

Wauw! 3 dagen onder de liefde van Gwen, mee-dobberen in een zo liefdevol, mooi en raak programma, wat in een mega natuurlijke flow precies het allerbeste op het beste moment is!

Gwen you inspire! Mega dankbaar, Namasté. XXX

Kim

Review Anouk

Lieve Gwen, wat ben ik waanzinnig trots op jou. Ik heb dit weekend zoveel van de echte Gwen gezien en gevoeld.

Ik heb op een diep niveau verbinding met mijn hart, met mijn ziel en met de groep gemaakt.

Dankjewel voor het mogelijk maken van deze verbinding. Dankjewel voor het leven van je levensmissie. Namasté <3 Liefs

Anouk

Review Annelies

Fantastische yoga, krachtige duiding, heerlijke massage, muziek en warmte, geweldig kracht mantra zingen, lekker eten. Een geweldig weekend. Met liefde en toewijding georganiseerd door dit team. Dank!

Annelies

Review Veerle

Eigenlijk zijn er geen woorden voor dit weekend. Van het eerste tot het laatste moment voelde ik zoveel verbinding en liefde.

Ik vind dat je dit weekend op zo’n mooie manier hebt begeleid. De workshops op zich waren allen boeiend en diepgaand. De babbels tussenin heerlijk.

Het heeft veel bij me losgemaakt. Ik vond het fijn dat ondanks het proces dat bij me loskwam en wat voor veel lichamelijk ongemak zorgde, ik kon meedoen op mijn ritme of ervoor kon kiezen om dingen niet mee te doen.

Ik heb veel steun van de groep ervaren. Ik ben heel dankbaar.

Veerle

Review Maayke

Dit was veel meer dan een yogaweekend. Een echte change of mindset.

Even de wereld uit en 100% jezelf aan. Ik zou het iedereen aanraden! Elke dag leer je meer over jezelf en over de ander.

Daarnaast ook veel gelachen met super lieve mensen. Een weekend om niet te vergeten

Maayke

Review Marian

Lieve Gwen, dit was een ongelooflijk heerlijk weekend. Je hebt zoveel prachtige mensen bij elkaar gebracht op deze fantastische locatie.

Ik heb alle mensen zien veranderen. Het was net of er donkere schillen afgepeld zijn.

Je hebt echt het licht verspreid en de trilling verhoogd. Deze zal als een steen in het water over de wereld golven.

Ik hou van je en ben zo ongelooflijk trots op je. Mama

Marian

Review Elizabeth

Wat een prachtig weekend.

Heerlijk onthaast met gelijkgestemden onder de rustgevende begeleiding van Gwen.

Prachtige nieuwe inzichten, ontspannende yoga, inspirerende verhalen en dat alles heerlijk in de buitenlucht op een prachtig landgoed.

Gwen, bedankt voor het organiseren van dit magische weekend. Het is heerlijk om te ‘lanterfanten’ onder begeleiding van jouw energie en die van het team dat je om je heen hebt verzameld. Wat een fijne balans tussen yoga, innerlijk werk, creativiteit en gewoon zijn.

Zeker voor herhaling vatbaar. Ik kan niet wachten tot het volgende weekend! <3 Ga zo door! Dikke kus, Lies, X

Elizabeth

Review Sabine

Een zeer liefdevol weekend vol verbinding, creatie en inspiratie. 

Ik voelde me meteen thuis en heb enorm veel liefde ontvangen van iedereen. 

Het was een gevoel van thuiskomen in jezelf. 

Bedankt <3

Sabine

Review Ann

Ik voel me verlicht.

Het was heerlijk om mijn licht met andere gelijkgestemden te kunnen delen. Het was heerlijk om uit de dagelijkse sleur, maar vooral uit de strakke routine te mogen komen en echt je tijd te nemen om te ‘lanterfanten’. Het was een zalig weekend. Ik zou het direct over doen. Ik ben Gwen en haar team ontzettend dankbaar voor alle mooie momenten mogen mee te maken en gaat ‘with the flow’. Ook de vriendschappen die zijn ontstaan tussen de verschillende mensen hebben me ontzettend deugd gedaan. De dagen liepen als vanzelf, zelfs zonder draaiboek. 

Ann

“Wij zijn hier op Aarde om te leren en te groeien, om te spelen en te ontdekken, om te creëren en te delen en zeker om te genieten van wat het leven ons te bieden heeft!” – Yoga Gwen

Wie is Gwen

Yoga Gwen is een ervaren, internationale Yoga- en Meditatiedocente met een zachte, liefdevolle aanpak. Ze werkt zeer intuïtief en gelooft dat elk lichaam uniek is. Ze tuned in op de energie van de groep en voelt waar er op dat moment behoefte aan is. Zo zijn haar lessen zeer gepersonaliseerd.

Tijdens haar reizen door de wereld heeft ze al duizenden harten geïnspireerd om rust te vinden, terug te komen bij zichzelf en te vertrouwen op hun intuïtie. Ze heeft onder andere lesgegeven bij verschillende yoga-retraites en grote resorts in India en Thailand. 

Op reis laat ze zichzelf ook graag inspireren en zo heeft zij vooral in Azië tal van opleidingen gedaan op het gebied van yoga, meditatie, massage en soundhealing, bij de beste teachers van de wereld. 

Hier zie je enkele ervaringen met Yoga Gwen:

“Ik voel dat het mijn missie is om mensen de informeren en inspireren over de weg naar het licht. Door zelf mijn licht fel te laten schijnen, wakker ik het licht aan in de harten van de mensen die ik tegenkom op mijn levenslange reis naar zelf-ontplooiing.”

– Yoga Gwen

Complete 1-op-1 dagretraite

Een hele dag herbronnen:(Z 

 

 • Een Transformatie-reis waar je als herboren uit zult komen; (onbetaalbaar)
 • Een onvergetelijke dag met Gwen in high vibe alignment; (onbetaalbaar)
 • Een hele dag speciaal voor jou met (ontspannen) activiteiten; (t.w.v. 999,-)
 • Een prachtige locatie met een bijzondere energie;
 • Een heerlijke, gezonde lunch afgestemd op jouw behoefte; (t.w.v. €66,-)
 • Hele dag door kruidenthee, gefilterd water, biologisch fruit, noten en zaden;
 • Yoga & Meditatie op het ritme van jouw lichaam. (t.w.v. €125,-)
 • Soundbath met klankschalen en/of massage (t.w.v. €250,-);
 • Creatieve mindset-coaching incl. alle materialen (t.w.v. €333,-);
 • Meditatieve wandeling in de natuur incl. coaching (t.w.v. €125,-) ;

 • Begeleide Intuïtieve dans op frequentie verhogende muziek; (t.w.v. €125,-)

 • drie transformerende ceremonies:

1. Verbindende openingsceremonie met meditatie & klankschalen

2. Cacao-ceremonie met rauwe Cacao uit het Amazonegebied 

3. Sluitingsceremonie

(De onderdelen zijn optioneel. Tijdens een telefonische afstem-sessie zullen we voelen waar er behoefte aan is. Ook ter plaatsen zullen we werken met de energie die zich aanbiedt)

Hoe anderen Gwen ervaren:

  

Lieve Gwen, 

Zo fijn om yogalessen van jou te mogen volgen. Ik voel me telkens weer licht en dankbaar. Bedankt ook om zo’n fijne vriendin te zijn. <3 Jij maakt van de wereld een betere plaats.

Kim

Lieve Gwen,

Wat een genot om hier te mogen zijn. Ik ben heel erg dankbaar voor je energie, de oefeningen en je prachtige liedje.En onze vriendschap 🙂 Dikke kus

Elizabeth

Vandaag een bijzondere dag. Op weg naar Gwen haar yogasessie had ik een enorm verlangen om getroost te voelen/worden. Langzaam rekte ik mijn lichaam en kan mijn hart openen voor het grote Universum en het troosten was voelbaar. Ook de warmte van de zon deed deugd. Dankbaar dat ik deze dag hier mocht zijn. Gewoon zijn. <3

Hille

Ik heb al verschillende soorten yoga geprobeerd en bij verschillende yogi’s. Maar Yoga Gwen is veruit de meest inspirerende. Je weet nooit wat je de volgende les mag verwachten. Een nieuw inzicht of gevoel. Ik kijk uit naar iedere les. Dankjewel! 

Tine

Niet nu? Wanneer dan wel? 

Nog zoveel nachtjes voordat Gwen 3 maanden vertrekt. Pak snel je kans!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Verbinden via Social Media
Adres:

Groenstraat 17

2221 Booischot (BE)

BTW: BE.0723.950.392