Op reis

Content builder for posts
mei 13, 2014
Loslaten
september 5, 2014

Op reis

Mijn naam is Gwen Haandrikman en ik ben op 3 maart 1988 geboren in Rockanje. Al vanaf jonge leeftijd was ik erg nieuwsgierig en ik ben altijd aan het ontdekken en nieuwe dingen aan het leren. Ik ben creatief en ik vind het leuk om dingen te maken. Vooral voor anderen, want ik hou ervan om mensen blij te maken. Ook ben ik erg besluiteloos en kan ik moeilijk keuzes maken waardoor ik vaak veel dingen tegelijk doe en nooit stil zit! Na de Havo ben ik de studie HBO Commerciele Economie gaan doen. Dat was lekker breed en zo kon ik nog alle kanten op. Naast de studie heb ik nog verschillende baantjes gehad en ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan en in twee besturen deelgenomen van een studenten-paardrijvereniging in Rotterdam. Ik was altijd bezig! Ik heb namelijk ook een paard, Pien, waar ik bijna elke dag naartoe ging toen. Na CE ben ik een pre-master gaan doen in Economie en Bedrijfseconomie. Dit was eigenlijk om de verkeerde redenen, namelijk; mijn vriendje studeerde toen nog, ik kon net president worden van de vereniging, kortom, ik wilde eigenlijk nog heel graag student blijven en was nog niet klaar om te gaan werken. Ik kwam er snel achter dat de studie niet echt wat voor mij was dus toen ben ik gaan solliciteren, waarna ik terecht kwam in een top-talentprogramma van de Rabobank. Hier heb ik onwijs veel geleerd over mezelf en dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu erg goed weet waar mijn kracht ligt, maar ook mijn valkuilen. Een van mijn valkuilen is dat ik erg perfectionistisch ben en ook niet zomaar opgeef als iets niet lukt zoals ik het wil. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat ik overspannen thuis ben komen zitten en uiteindelijk ben ik er achtergekomen dat de bank ook niet bij me past. Maar wat dan wel?! Om daar achter te komen heb ik het roer omgegooid. Sinds 30 augustus staat Pien op een lekker plekje in Leende om van haar pensioen te kunnen genieten. Per 1 september ben ik uit dienst van de bank. Per 1 september heb ik mijn huur opgezegd en per 1 oktober begin in aan een groot avontuur, namelijk een wereldreis! In mijn eentje ga ik rondtrekken door Azië, Oceanië en Hawaii! Hoe lang het duurt weet ik nog niet en hoe de reis gaat lopen weet ik ook niet, maar ik begin 1 oktober op de Malediven. Het plan is om me te laten leiden door mijn gevoel, niet door mijn ratio. Maar ik zal voorzichtig doen hoor ;). De reis heeft geen doel, zodat het niet kan mislukken. Ik verwacht wel dat ik door de reis mijzelf nog beter ga leren kennen en erachter kom waar mijn passie ligt. Uiteindelijk wil ik de wereld een stukje beter maken, maar hoe ik dat ga doen weet ik nog niet. Op dit moment woon ik weer even bij mijn vader in Vierpolders en ben ik druk bezig met het voorbereiden op mijn reis. Ik zal jullie via deze weg op de hoogte houden van de voorbereidingen, maar natuurlijk ook van de reis zelf!

Gwen
Gwen
Geluk zit in de kleine dingen... De wind door je haren, zand tussen je tenen, zachte poezenpootjes op je neus, galopperen door de branding, een lekkere kop thee, rozen in bloei, koekjes in de oven, zonnegroet bij zonsopgang, picknicken op het strand, zout water in je poriën, golven in de avondzon en dansen in de regen.

11 Comments

 1. Samantha schreef:

  Super! Geniet ervan! Altijd Welkom in Oman 😉

 2. Max schreef:

  Gaaf Gwen! Succes met voorbereidingen en Enjoy!

 3. Anouk schreef:

  Zo onwijs trots op jou zusje!!
  Love you!

 4. Mad schreef:

  Ah, wat leuk!! Ik dacht al dat het zoiets moest zijn, echt supergaaf!! Als je nog tips voor je paklijst nodig hebt, laat het maar weten! 🙂 Het is wel even geleden maar ik denk dat ik toch nog mss het een of ander handigheidje uit de kast kan halen… Heel veel plezier met het voorbereiden en plannen, dat is toch bijna het leukste 🙂
  Dikke knuffel

 5. Noëlle schreef:

  Maar 1woord voor…. GEWELDIG!!!

 6. Wendy schreef:

  Hey Gwen,

  Super stoer dat je in je eentje op avontuur gaat! En nog beter dat je geen vaststaand doel hebt :-). Het is hoe dan ook een goede beslissing om te gaan en zelfs als je binnen no time terug zou zijn (wat ik niet geloof) dan nog is t altijd ‘better to have tried then never to have tried at all’. Aangezien je je al gemeld had op m’n FB had je vast al van Cindy begrepen dat Stijn en ik net terug zijn van eenzelfde reis. Ik zat in dezelfde situatie als jij maar dan nog met n muisarm erbij en nu zijn we na een super jaar in Australië net weer terug. Ik weet zeker dat je een geweldige tijd gaat hebben tijdens je wereldreis en weer helemaal opgeladen terug komt! Wij hebben in elk geval een super tijd gehad! Ps. Wij hebben allebei in NL ook alweer n baan gevonden en n huis (ik ben nu ipv communicatiecoordinator bij n groot commercieel bedrijf, hbo docent geworden), dus zo zie je maar weer, soms moet er 1 deur dicht voor er een andere open gaat. Geniet van je reis en als je tips voor Australië nodig hebt dan moet je maar even mailen!

  Groetjes,

  Wendy

 7. Sjaak schreef:

  Wat een stoere stap en een supermooi avontuur voor de boeg. Ik, en velen met mij denk ik, ben enorm jaloers op de sprong die je gaat wagen. Want reizen is eigenlijk wel het mooiste wat er is. Ga intens genieten van alles wat er op je pad komt!

  Ga genieten van de Pura Vida
  (mocht je op je trip nog in Costa Rica komen) 🙂

 8. Myrte schreef:

  Hey sis!
  Had al eea meegekregen via de normale tam-tam, maar aangezien ik niet heel dicht bij het vuur zit duurt dat soms ook even. Wat een ommezwaai, maar wel heel stoer en gaaf. Niks beter dan de wijde wereld intrekken om jezelf weer te vinden – en weer eens iets anders te beleven! Niet teveel nadenken over of het wel goed is, gewoon goed voor jezelf zorgen en durven beleven!!

  Mocht je toch verder willen komen dan Hawaï, dan ben je natuurlijk ook welkom hier in Houston om even de cowgirl uit te hangen ;-). Geniet van de laatste voorbereidingen (!) en hopelijk zie ik je nog voor je vertrekt..?

 9. sylvia van sliedregt schreef:

  Geweldig meis, weer een stap gezet, zoals ik zei….ik ga je volgen…en wens je ontzettend veel
  wijsheid en uiteraard plezier en geluk op je wereldreis……ga zelf voor een paar maanden naar spanje……….ehh niet zo heftig en spannend maar ook van daar kan ik je volgen
  een hele dikke knuf syl enne mocht de overstap naar indonesie niet lekker aanvoelen….ik ga vast sparen….

 10. jurgen schreef:

  Lieve Gwen,
  “Ik verwacht wel dat ik door de reis mijzelf nog beter ga leren kennen en erachter kom waar mijn passie ligt. Uiteindelijk wil ik de wereld een stukje beter maken, maar hoe ik dat ga doen weet ik nog niet”. Dit is het begin van een boek……
  Die passie zit in jou en ligt niet buiten jezelf. Als je die deelt met anderen, verbeter je de wereld, en vindt je (steeds meer) wat je zoekt. Als je nog wat van Argentinië wilt zien, heb ik een Ranch voor je, waar je (hoogstwaarschijnlijk) kunt werken en paardrijden (in de Andes) http://www.huechahue.com
  Geniet ook van je voorbereidingen.
  Jurgen

 11. Richard schreef:

  Beste Gwen,

  Goed dat je deze stap durft te maken. Ik zat compleet in het zelfde schuitje. Mijn Rabo functie maakte me versuft en leefde als een robot. Vooral het gemis van eigeninbreng en het steevast volgen van protocollen hebben er voor gezorgd dat ik met een kleine depressie kwam te zitten. Het roer omgegooid en 4 maanden ben gaan reizen wat mij alleen maar goede dingen heeft opgeleverd. Je leert jezelf goed kennen, zo ben ik op behoorlijk wat vlakken veranderd en ben ik op emotioneel vlak sterk gegroeid.

  Mijn ervaringen met reizen : Plan alleen je hostel van je 1e nacht en laat je verassen hoe je avontuur verloopt en neem een logboekje mee. Er gebeurd zoveel om je heen dat je de avonturen van gisteren al kan vergeten.

  Wens je een fijne reis

  Gr Richard

Geef een antwoord