Mama

Rocks and Monkeys
april 9, 2015
Never going home
mei 20, 2015

Mama

10-05-2015 Penang, Maleisie

Het is bijna onmogelijk om het niet te merken. Het is moederdag vandaag. Normaal gesproken doen we daar niet echt aan, mijn moeder vindt dat maar commercieel geneuzel. Er hoeft geen speciale dag te zijn om iets genereus of liefs te doen voor iemand waar je om geeft. Mijn moeder wil ook nooit cadeautjes, maar wil liever dan iets leuks doen met z’n drietjes, met mijn zus erbij. Naar een leuke stad of een dagje museum, of een weekendje weg. Gewoon lekker tijd met elkaar doorbrengen, kletsen en aandacht hebben voor elkaar. Quality-time. Ik moet zeggen dat ik dat best wel mis. 

  
Ik moet zeggen dat ik mijn moeder wel heel erg mis. Ik spreek haar elke dag hoor, dat is niet zo moeilijk tegenwoordig met overal Wifi, maar dat is toch anders. Ik besef me vandaag ook wel even extra hoe erg ik mijn moeder waardeer. Ze is er ALTIJD voor me en ze steunt me in elke beslissing die ik maak. Ze heeft vaak ook wel een invloed gehad op de keuzes die ik heb gemaakt, maar dat heb ik zelf ook toegelaten. Als mijn moeder iets vindt, dan zal het wel goed zijn en mijn moeder is erg goed in het uitzoeken van dingen.  

Mijn moeder en ik hebben vaak hele diepe gesprekken over van alles en nog wat. Over het leven, over relaties, over de toekomst, maar vooral ook over het hier en nu. Het gaat dan over spirituele zaken en waarom we hier eigenlijk zijn. Maar ook over het waarderen van de kleine dingen in het leven en hoe we soms vergeten om ons heen te kijken hoe mooi de wereld eigenlijk is. Het gaat dan over het ont-moeten en het onthaasten. Over connecties maken en het loslaten. Over verliefd zijn, verlaten worden  en vertrouwen. 

Ik weet dat mijn moeder me deze reis gunt en dat ze het voor 100% eens is met wat ik doe. Eigenlijk had ze stiekem ook best zo’n reis willen maken. Ik probeer haar zoveel mogelijk te betrekken bij wat ik doe en op die manier is ze dan toch een beetje bij me en ik hoop dat ze het zo dan toch een beetje kan beleven. Zo denk ik vaak aan haar als in een jungle loop met alle mooie geluiden en geuren om me heen. Of zwem in tropisch blauw water met de mooiste vissen en koraal. Of als ik een berg beklim en eindeloos ver kan kijken vanaf de top. Ik weet dat zij het fantastisch zou vinden, maar zij heeft mij ook geleerd dat te waarderen. De natuur te waarderen, de wereld te waarderen en vooral ook te respecteren. Onder andere doordat zij me dat geleerd heeft ben ik nu op een missie om meer mensen bewust te maken van de schoonheid van de wereld en de natuur. 

We hebben een hele sterke band, die alle afstanden kan overbruggen. Soms zeggen we weleens voor de grap dat de navelstreng nog een beetje vast zit, omdat ze soms wat overbezorgd is als ze eventjes niks van me hoort bijvoorbeeld. Maar het grappige is dat zodra ik even in de knoei zit of mentaal een breakdown heb, zij de eerste is die dat te horen krijgt. Maar mam, ik ben een grote sterke meid en jij hebt mij geleerd om stevig in mijn schoenen te staan. Ik kan goed voor mezelf zorgen en ik kom altijd op mijn pootjes terecht. Ik geloof in Karma en ik ga uit van liefde en niet van angst en zoals jij me geleerd heb luister ik altijd naar mijn buik, mijn intuïtie en die is door deze reis sterker dan ooit. 

Dank je wel lieve mama voor alles wat je mij hebt geleerd over het leven. Dank je wel dat je mij altijd steunt en er altijd voor me bent. Dank je wel dat ik mijzelf mag zijn en dat je niet teleurgesteld bent dat ik niet het generieke pad gekozen hebt, maar dat je juist trots bent dat ik kies voor vrijheid en geluk. Ik hou van je en ik gun je alles. 

Fijne Moederdag! Dikke knuffel, 

Je kleine meisje, Gwen

  

Gwen
Gwen
Geluk zit in de kleine dingen... De wind door je haren, zand tussen je tenen, zachte poezenpootjes op je neus, galopperen door de branding, een lekkere kop thee, rozen in bloei, koekjes in de oven, zonnegroet bij zonsopgang, picknicken op het strand, zout water in je poriën, golven in de avondzon en dansen in de regen.

1 Comment

  1. sylvia schreef:

    wat een ontzettend lief geschreven stukje, je moeder kan oprecht trots zijn om jou als dochter te hebben……stiekem geniet
    ik mee in jouw avontuur! x

Geef een antwoord