“Stap in de cirkel en kom thuis bij jezelf”

Dit is de volgende stap in jouw levenslange reis naar zelfontwikkeling

Alles is energie.

Alles is met elkaar verbonden.

Jouw fysieke lichaam staat in verbinding met je emoties en je gedachten. 
Lichamelijke sensaties vertellen je als er iets uit balans is in je leven.

Ontdek hoe je de taal van je lichaam kunt begrijpen. 
Leer jezelf beter kennen, d.m.v. jouw chakra’s.

Experimenteer met praktische tools om jezelf terug in balans te brengen. 

Hoe bewuster jij bent van jezelf, hoe vrijer je door het leven kunt bewegen.

Vrij van emotionele blokkades
Vrij van belemmerende overtuigingen
Vrij van lichamelijke ongemakken

De taal van je onderbewuste

Chakra betekent “cirkel” in het Sanskriet.

Een chakra is een centrum van cirkelende energie in je lichaam.

Elke chakra heeft unieke eigenschappen, verbonden met jouw fysieke, mentale en emotionele staat van ZIJN.

Door de zeven chakra’s te leren kennen, kun je beter begrijpen waarom je bepaalde lichamelijke sensaties ervaart.

Gevoel + Kennis = Kracht

Jouw lichaam spreekt de taal van je onderbewuste en laat jou door pijn, ziekte en lichamelijke ongemakken weten dat er iets uit balans is in jouw systeem. Het is tijd om iets te veranderen! 

Zo is je lichaam jouw richtingaanwijzer op je levenspad.

Wat wil jouw lichaam jou vertellen?

Gwen straalt een bepaalde rust uit waardoor je je direct op je gemak voelt. Ze geeft je altijd een gevoel van thuiskomen bij jezelf.

De combinatie van haar rust en wijsheid is heel inspirerend. Sinds ik bij haar kom voel ik me veel meer in balans en weet beter wie ik ben en wat ik wil. Ik durf meer voor mezelf op te kiezen en heb meer zelfvertrouwen.

Ellen

Leven in balans


Tijdens de cursus “Chakra” krijg je elke week een video/audioles over één van de zeven chakra’s.

 

Je leert herkennen wanneer deze chakra uit balans is en doen we oefeningen om deze te balanceren.

 

De nadruk ligt bij de “embodiment“, de beleving van de oefeningen.

 

Je lichaam is intelligent en onthoudt het beste door het zelf te ervaren.

 

Door oefeningen te doen en na te voelen wat het resultaat is van de oefeningen,

zul je eerder geneigd zijn dit zelf dagelijks in de praktijk toe te passen.

Dan is de kunst om dagelijks oefeningen te blijven doen die jouw leven in balans brengen.

Meld je hier aan voor Chakra

De ervaring van anderen met de Chakra Cursus

De Chakra cursus was iets om elke week naar uit te kijken! Een moment van ‘ZIJN’, delen, creëren. Waar iedereen zichzelf was en we toch als groep op pad gingen onder begeleiding van Gwen. Heel puur en authentiek. Dank je wel Gwen!

Katleen

Elke les was een andere ervaring en belevenis. Soms best intens. Ik had ook het gevoel dat elke les deugd deed en ik voelde me steeds “lichter” na elke les. Ik waardeer Gwen haar openheid en oprechtheid enorm. Je voelt jouw missie om te delen en te helen. Het was een hele fijne reis in een fijne, veilige groep.

Evi

Bedankt voor de fantastische reis samen! Heb er veel van bijgeleerd. Ik zit vol nieuwe moed en energie om verder te gaan. Dankzij de cursus, de groep en Gwen! Humanity is beautiful. Hartelijk dank en hopelijk tot snel.

Sofia

Het roer om

Van Bankier naar Yogadocent

Hoe een burn-out als zegen uit de hemel kwam

Voordat ik yogales gaf, had ik een goedbetaalde baan als zakelijk adviseur bij een grote Nederlandse bank. Ik had het altijd druk en ik was altijd bezig. 

Naast mijn veeleisende baan had ik een druk sociaal leven en veel uiteenlopende, tijdrovende hobby’s. Er was dus weinig tijd voor rust en ik ging vaak over mijn grenzen heen.

In mei 2014 veranderde alles. De drukte eiste haar tol met een burn-out tot gevolg. Ik werd letterlijk tot stilstand geroepen door mijn lichaam. Ze kon niet meer, ze was op.

Ik besloot om het roer om te gooien, alles achter me te laten en alleen met mijn backpack door Azië te trekken. Tijdens deze intense reizen en vele yoga-opleidingen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om goed naar je lichaam te luisteren. Ik leerde over chakra’s en dit heeft mijn leven verandert.

“Op reis leefde ik heel basic, in de natuur, met weinig luxe.

Ik hoefde niets te doen en nam elke dag zoals ze kwam.

Hierdoor kreeg ik de klop van het bestaan terug te pakken en voelde ik mij weer volledig opgeladen en terug bij mezelf.”

 

Wie is Gwen

Yoga Gwen is een ervaren, internationale Yoga- en Meditatiedocente met een zachte, liefdevolle aanpak. Ze werkt zeer intuïtief en gelooft dat elk lichaam uniek is. Ze tuned in op de energie van de groep en voelt waar er op dat moment behoefte aan is. Zo zijn zowel haar fysieke als haar online lessen zeer gepersonaliseerd en uniek.

Tijdens haar reizen door de wereld heeft ze al duizenden harten geïnspireerd om rust te vinden, terug te komen bij zichzelf en te vertrouwen op hun intuïtie. Ze heeft onder andere lesgegeven bij verschillende yoga-retraites en grote resorts in India en Thailand. 

Op reis laat ze zichzelf ook graag inspireren en zo heeft zij vooral in Azië tal van opleidingen gedaan op het gebied van yoga, meditatie, massage en soundhealing, bij de beste teachers van de wereld. 

Hier zie je enkele ervaringen met Yoga Gwen:

“Ik voel dat het mijn missie is om mensen de informeren en inspireren over de weg naar het licht d.m.v yoga en de chakra-leer. Door zelf mijn licht fel te laten schijnen en in beweging te blijven, wakker ik het licht aan in de harten van de mensen die ik tegenkom op mijn levenslange reis naar zelf-ontplooiing.”

– Yoga Gwen

Ga de transformatie aan. Balanceer je chakra's.

Lieve Gwen! Ik vind het zo fijn om jou als coach te hebben. Je weet altijd precies de juiste snaren te raken en te vertellen hoe ik de obstakels kan verwerken. In de afgelopen maanden ben ik zo veel meer gegroeid als persoon!

Natuurlijk met ups en downs, maar dat is hoe het leven is. Ik weet nu veel beter hoe ik met mijn eigen ups en downs om moet gaan.

Ik ken mijzelf en mijn eigen lichaam 10 keer beter dan 4 maanden terug! Ik heb geen moment spijt gehad van deze samenwerking.

Sarah Joy

één op één coaching

Gwen is iemand die je perfect aanvoelt, ook al wissel je geschreven tekst af met voice berichten. Zij leeft zich in je situatie in en kan je perspectief doen kantelen met de juiste vragen op het juiste moment.

Zij doorleeft haar boodschap en visie van embodiment en authenticiteit op zo’n manier dat je er enkel door geïnspireerd kan raken. Super waardevolle coaching, ookal is het niet face to face. Echt een aanrader!

Steven

één op één coaching

Alles is met elkaar verbonden

Vanuit de Yoga filosofie kun je jouw energetische lichaam onderverdelen in vijf lagen, ook wel Kosha’s genoemd. Deze pancha (=vijf) kosha’s zijn: 

 1. Annamya Kosha = Fysieke lichaam
 2. Pranamaya Kosha = Levensenergie (Ademhaling)
 3. Manomaya Kosha = Mentale laag
 4. Vijanamaya Kosha = (Hart) Wijsheid 
 5. Anandamaya Kosha = Goddelijk verbondheid

Deze lagen hebben allemaal invloed op elkaar en zijn inherent met elkaar verbonden. Hoe groter je bewustzijn van jezelf wordt, hoe dieper je in jezelf kunt keren en voel je de verbondenheid met alles en iedereen om je heen.

Bijvoorbeeld: Door langzaam en diep te ademen, ontspant je fysieke lichaam. Je gedachten vertragen, en je bent beter in staat om keuzes te maken vanuit je hart. Door regelmatig in deze ontspannen staat te zijn, ervaar je de verbondenheid met het grotere geheel, het Universum of God. 

Nadi’s – Energiebanen

Ons lichaam is dus meer dan onze enkel organen, spieren, pezen, gewrichten, huid, botten en bloed. Volgens de Yoga filosofie bestaat ons lichaam uit energie-banen, of wel Nadi’s genoemd. In India kennen ze maar liefst 70.000 nadi’s die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Om het simpel te houden, focussen we ons in deze cursus enkel op de basis energie-banen om het chakra systeem beter te kunnen begrijpen.

Als we kijken naar ons energetische lichaam, is er één hoofd energiebaan die loopt vanaf je stuitje, tot aan het kruintje van je hoofd, langs je ruggengraat omhoog. Dit is de Sushumna Nadi.

Naast de Sushumna Nadi zijn er nog twee belangrijke energiebanen die beiden ook starten vanaf de basis van je lichaam, je stuitje. Dit zijn Ida (Yang) en Pingala (Yin) en geven de mannelijke en vrouwelijke energie weer. Deze twee gaan zig-zag langs de Sushumna nadi en kruisen elkaar op zeven punten. Dit zijn de zeven chakra’s met elk een unieke eigenschap. 

De 7 Chakra’s:

 1. Muladhara – Wortel Chakra 
 2. Swadistana – Sacrale Chakra 
 3. Manipura – Zonnevlecht Chakra
 4. Anahata – Hart Chakra 
 5. Vishuddhi – Keel Chakra 
 6. Ajna – Derde oog Chakra
 7. Sahasrara – Kruin Chakra

 

Mannelijke & Vrouwelijke energie

Het energetische lichaam bestaat uit mannelijke en vrouwelijke energie (Yin & Yang).

Dit heeft niks met geslacht te maken. Zowel mannen als vrouwen hebben mannelijke en vrouwelijke energie. 

 • Mannelijke energie (Yang) is de actieve energie, aangewakkerd door beweging, de zon, licht, structuur en doe-kracht. 
 • Vrouwelijke energie (Yin) is de passieve energie, aangewakkerd door vertraging, stilte, de maan, flow en zachtheid.

Elke chakra bestaat uit cirkelende mannelijke en vrouwelijke energie. 

Het verschil bij mannen en vrouwen is dat de energie per chakra bij een man de andere kant op cirkelt dan bij een vrouw. 

Op het moment dat een chakra meer mannelijke of meer vrouwelijke energie bevat, is deze uit balans en kan dit zich manifesteren in fysieke ongemakken. Te veel Yin zorgt voor stagnatie en te veel Yang zorgt voor over-activatie. 

Door te leren herkennen per chakra of er stagnatie of over-activatie plaatsvindt, weet je wat je kunt doen om dit terug in balans kunt krijgen.

Meer ontdekken
Verbinden via Social Media
Adres:

Groenstraat 17

2221 Booischot (BE)

BTW: BE.0723.950.392